Fem fönsterrengöringstips från proffsen

Om du vill rengöra fönstren snabbare och mer professionellt finns det några tips och tricks som du bör känna till. Här är bara 5 av de mest användbara:

  • Rengör fönstren endast på molniga dagar. Du skulle kunna tro att starkt solsken är det perfekta vädret för fönsterrengöring, men det är inte fallet. En gassande sol kommer att få dina fönster att torka för snabbt. Detta lämnar streck och fläckar medan förhållandena är perfekta på en molnig (men inte regnig) dag.
  • Rengör först ramarna och fönsterbrädorna. Om du lämnar dem kvar tills slutet drar du bara smuts och skräp från ramarnas hörn och kanter på glaset. Använd en borste för att ta bort allt damm, och se sedan till att ramarna är rena och torra innan du klistrar på rutorna.
  • Använd ett nytt torkarblad för att förhindra ränder. Du måste fortfarande skala lite mer, men det lönar sig att använda ett nytt läkarblad varje gång du tvättar rutorna. Du ser fantastiska resultat utan streck eller fläckar.
  • Använd två av allt. Om du rengör fönstren både ute och inne rekommenderar experter att du använder två rengöringsdukar. På det här sättet tar du inte med smuts från utsidan som fågelbajs och andra föroreningar in i huset. Du bör också använda två dukar för efterbehandling, en för arbete som har mycket smuts kvar och en orörd trasa för fint arbete.
  • Var försiktig när du tar bort envisa fläckar. Om du försöker för hårt för att ta bort envisa fläckar som färg eller harts från glaset kan du av misstag repa glaset. Det rekommenderas att använda mycket fin stålull endast på en våt yta (smord med vatten- eller fönsterrengöringslösning) och att vara mycket tålamodig.

Anledning till att du ska hålla fönstren rena

Utsikt

Hur tråkigt livet skulle vara utan fönster! Vi njuter alla av en god utsikt över landskapet, vare sig det är vid skrivbordet med utsikt över det spektakulära landskapet (om du har tur!) Eller på bussen med utsikt över den bullriga, livliga huvudgatan. Hur som helst, det är inte något som vi värderar, även om vi litar på vardagen.

Bild

Hur skulle kunderna kännas i en affärsmiljö om de gick in i en tråkig atmosfär på grund av smutsiga fönster? Tro det eller inte, detta ger första intrycket och återspeglar dig som företag som helhet. Du vill ju inte missa en möjlighet eller bli ansvarslös på grund av smutsiga fönster, eller hur? Låter löjligt, men det kan hända! I slutändan kan rena, obefläckade fönster hjälpa din bild enormt och lysa upp ett rum och dig själv på nolltid.

Nedbrytning av glas

Om vi vill ta den vetenskapliga vägen, kan icke-underhåll av dina fönster långsamt leda till en försämring av glasets kvalitet. Glaset är poröst och kommer därför att absorbera smuts och föroreningar över tid – särskilt på vintern:

  • Hårda mineraler
  • Oxidation
  • Surt regn
  • Sprutning (t.ex. färg)

Det låter inte så bra, eller hur? På lång sikt kommer detta bara att leda till fler problem och fler utgifter. Att rensa dem av proffs hjälper dig att förlänga dina fönster. När allt kommer omkring så är inte fönster billiga!

Värmeeffektivitet

Dåligt hållna fönster kan påverka värmeeffektiviteten. Om det finns smutspartiklar i ditt fönster, kommer det att släppa ut mer UV-ljus, vilket sedan hindrar solen från att avge värme. Detta kommer också att kosta mer för något du kanske inte ens har lagt märke till.

Oavsett om detta gäller för hemmet eller har ditt eget företag är det mycket viktigt att ha väl underhållna fönster. Med de begränsade resurser och erfarenhet du kan ha bör du lämna det till experterna!

Kontakta oss som din professionella firma för fönsterputs i Malmö!