Rengöring av fönster under olika årstider

Att hålla fönstren rena året runt är en bra idé och vana att lära sig. Men med de skiftande årstiderna och det tempererade vädret kan detta vara en knepig uppgift som då kan förbises.

En professionell fönsterputsare kan emellertid kringgå elementen för att säkerställa att dina fönster kan servas året runt.

Tvätta på vintern

Du kanske tror att när vintern går in och temperaturen sjunker kan du inte längre rengöra fönstren, men i själva verket kan du fortfarande få dem servade av en professionell som kan erbjuda lösningar på de kalla förhållandena. När nätter börjar röra sig och det blir mindre solljus totalt sett kan rengöring av fönstren maximera ljusstyrkan i ditt hus, vilket är mycket värdefullt vid denna tid på året.
En professionell fönsterrengörare vet hur man håller värmen när han arbetar och hur hans rengöringsmaterial fungerar på dina fönster medan luften kan vara våt och kall. Han kommer också att vidta åtgärder för att hålla det använda vattnet varmare på frostiga dagar för att säkerställa att det inte fryser under rengöring.

Tvätta på våren / sommaren

När vi kommer ut ur vintertiderna och de första löftena om soliga dagar dyker upp, kommer idén om vårrengöring fram. Rena fönster på våren och sommaren hjälper ditt hem att maximera mängden solljus och bli av med pollen runt dina ramar.
En professionell städare kan helt granska fönstren på sommaren eftersom temperaturen gör arbetet enklare och säkrare. Medan varma dagar alltid är välkomna utgör de en fönsterrengöringsutmaning eftersom värmen torkar fönstren snabbare innan produkterna har tid att arbeta.

Men yrkesverksamma har rengöringsmaterial och utrustning för att hantera brinnande dagar och för att säkerställa att dina fönster förblir streckfria, glänsande och arbetar snabbt och effektivt så att du kan njuta av en fin utsikt.

Det bästa sättet att polera dina fönster?

Om du rengör fönstren själv har du antagligen provat många olika rengörings-, tork- och poleringsalternativ genom åren. Alla har sina egna metoder, särskilt när det gäller finjustering. Men vad är det bästa för att få en god glans, traditionella tidningar eller en fönsterrutetorkare? Här är några punkter att tänka på …

Tidningar

Tidningar har använts för att polera fönster och glas i flera år, och det är troligt det någon av dina föräldrar eller morföräldrar rådde dig att använda. De är effektiva på grund av deras sammansättning. Tidningar är gjorda av täta fibrer som, till skillnad från de flesta handdukar och trasor, inte finns kvar på glaset.

Det är också mer absorberande än pappershanddukar, så du behöver inte använda så mycket för att få fönstret torrt. Det finns också en fråga om bläck. Det kommer inte av på glas, men du måste vara försiktig runt ramarna. Många tidningar använder idag sojabaserade bläck, av vilka vissa tror att de inte är lika glansiga som oljebaserat bläck, men de är mer miljövänliga, så du kan återvinna tidningen.

Det bästa är att tidningar ofta är gratis och blir slöseri efter att ha läst. Du kan ge dem ett nytt liv genom att använda dem för att rengöra fönster.

Tips: Vänta tills fönstret torkar lite innan du polerar, använd sedan tidningen för att torka, remsa och polera. Använder du mindre tidningspapper så går arbetet snabbare.

Om du vill ha professionell fönsterputsning i Malmö så kan du kontakta oss!